Mirella Žanetić,
dipl. inž. |
 |
|
|
|
Zavod za preradu voća i povrća  |
Diplomirala na Kemijsko - tehnološkom fakultetu u Splitu
1997. godine. Od 1998. zaposlena na Institutu kao znanstveni
novak na projektu 'Proizvodnja hrane i pića na hrvatskom
Mediteranu', na temi 'Održiva proizvodnja hrane i pića
na hrvatskom Mediteranu'. Iste godine upisala poslijediplomski
studij na Prehrambeno - biotehnološkom fakultetu u Zagrebu,
smjer Prehrambena tehnologija.
Uži interes predstavlja maslinovo ulje, metode instrumentalne
analize ulja, kontrola kvalitete te organoleptička ocjena
ulja. U studenom 1998. sudjeluje kao hrvatski predstavnik
na 79. zasjedanju Međunarodnog vijeća za masline i maslinovo
ulje (COI) u Firenci (Italija). U travnju 1999. polazi
Međunarodni seminar o poboljšanju kvalitete maslinovog
ulja u Sousse (Tunis). U listopadu iste godine sudjeluje
na Međunarodnom seminaru za voditelje organoleptičke
analize djevičanskog maslinovog ulja u Lecce (Italija).
Dodijeljena joj je stipendija talijanske vlade za školsku
godinu 1999/2000 i u studenom boravi mjesec dana u Pescari
(Istituto Sperimantale per Elaiotecnica) na stručnom
usavršavanju iz područja instrumentalnih analiza maslinovog
ulja. U listopadu 2000. sudjeluje na XII. Međunarodnom
seminaru o poboljšanju kvalitete maslinovog ulja u Izoli
(Slovenija).
|